Een rokende vulkaan Midden in een dorp
Ola Amigos
Gisteren vanuit Santiago namen we een busrit naar Pucon, 12 uurtjes verder, omringd door meren, bossen, heuvels en vulkanen. In Pucon zijn alle huizen in bungalowstijl, veel hout en sfeer. Aan het meer is een kleine haven, een lavastrand en de met sneeuw bedekte Villarica met een rokende vulkaan, maakt van elke foto een postkaartje. We hebben zelfs uitzicht op de vulkaan. Daar komt overdag rook uit en 's avonds als het helder is kan je hem zien gloeien. Bizar zo'n vulkaan bijna midden in het dorp. Pucon is in ieder geval toeristisch en erg hectisch.
wezouden vandaag de Villarica vulkaan beklimmen. Dat gaat niet door, omdat er een wat ongewone wind (puelcho) staat. Deze wind komt vanuit Argentinië. Voordeel: de wind is lekker warm; nadeel: hij duurt meestal een paar dagen. Het gevaar van de wind is niet de zwavel, maar rukwinden die rotsen en stenen naar beneden kunnen doen komen. Dus dan maar..... een dagwandeling door het onuitspreekbare Huerquehue national park. Het is best een pittige wandeling door loofbossen, diep ingesneden dalen met talloze meertjes en langs met araucaria's begroeide berghellingen. De araucaria is één van de oudste nog levende boomsoorten op aarde. Hier hebben we een prachtige tocht gemaakt. Circa 800 meter geklommen, dus voor zo´n eerste dag was dat aardig wat. Onderweg mooie watervallen bezocht en uiteindelijk uitgekomen bij drie meertjes. Daar heerlijk de lunch genuttigd en dan weer terug naar onderen.... Envanavond gaan we nog wat stappen; hier begint het pas om 02.00 dus effe slikken....ah ja mischien een pintje en dan naar bed, want morgen tegen8.00 vertrek ik naar Puerto Varas., zo'n 320 kilometer naar het zuiden.
Tot de volgende krabbel uit Chile
SJOEN!!!!!!
Höbste de nach nog euverleef Danny? haha, ech nachleve daor hè!
CU Ellie
Hai Miemie,
Zozo wat een nachtleven maar ja jij amuseert je wel he.
Liefs Kim
Hee geen gevaarlijke dieren tegenkomen?
Hopelijk heb je geen heimwee......
Succes.
PAtrick
hallo danny
zo te zien heb je het weer goed voor elkaar
schitterende foto s , goed weer en veel te zien
en wij ons hier maar zorgen maken om ""de pekskes voor de carnaval"'
geniet er maar van, want werken is ook niet alles
gr peter en lilian
tsjonge, tsjonge en ik maar zorgen dat de laptop van paula thuis het doet zodat alles goed bij de fam. terecht komt.
Hey kerel geniet nog maar een tijdje en bak ze maar lekker bruin.
gr. JohnB
geniet bent goe bezig